Dag van de Jeugdfilatelie

Dag van de Jeugdfilatelie op 17 november 2018

 Waar is het?

Ontmoetingscentrum De Vlieren

Monseigneur Nolensplein 1

Breda

Wat gaan we doen?
Kom naar het leukste postzegelfestijn van het jaar: De Dag van de jeugdfilatelie. De oudste postzegelvereniging van Nederland viert haar 125-jarig bestaan op 17 november met een groot feest en dat is wel een goede reden om naar Breda te komen.

Kijken Je kan de kaders bekijken van alle deelnemers die een verzameling tentoonstellen. Als je ziet hoe anderen verzamelen, leer je hoe je het zelf zou kunnen doen. Wist je dat er tegenwoordig ook bladen tentoongesteld worden voorzien van een QR-code? Kan je met je telefoon een filmpje oproepen dat bij de collectie hoort, of wat extra informatie.

Doen Je haalt je deelnameformulier op bij onze stand van Stamps4Friends. Daarop staan de activiteiten waarmee je punten kan verdienen. En die punten? Daarmee kan je op de veiling postzegels kopen. Met andere woorden: je wordt er alleen maar beter van.

Uitzoeken De stand van het Postzegelhoekje is ook weer van de partij. De mensen zullen jou helpen bij het zoeken naar dat éne zegeltje dat je al tijden aan het opsporen bent.

Graaien Een grote berg postzegels is altijd heerlijk om eens lekker in te grasduinen. Soms kom je iets erg leuks tegen en misschien wel de start van een nieuwe verzameling, wie weet!

Ruilen Hoe leuk zou het zijn als er ook andere kinderen komen met wie je leuk kunt ruilen? Dus neem je album met je dubbelen mee, misschien gaat het lukken.

Met wie kom je? Wij stellen voor: neem je opa mee (oma mag ook). Want hij heeft je leren verzamelen (of je vader) en hij vindt de Dag van de Jeugdfilatelie in zijn hart eigenlijk net zo leuk als jij.

Opgeven dat je komt? Niet nodig, we weten wel dat je er zult zijn. Alles ligt klaar als je binnenkomt.

Waar meld je je? Kom naar de stand van Stamps4Friends, de vroegere JeugdFilatelie Nederland. Daar geven we je de deelnameformulieren voor de activiteiten en beantwoorden we je vragen.

Tot zaterdag 17 november in Breda!
De deur gaat om 10.00 uur open en we stoppen er pas mee als jij weer weg gaat?

Scroll naar boven